Våra hästar

Gandalf från Sör Sellnäs

f. 2005

Far/mor: Feykir från Knutshyttan/ Gola frá Kjörseyri

Gandalf är Jonas uppfödning och är en stadig och snäll fyrgångshäst. Gandalf är mycket populär på alla ridnivåer och röstades fram som årets ridskolehäst 2016!


Kolskeggur från Lakamark

f. 2000

Far/mor: Léttir frá Saudarkroki/ Dögg frá Holtsmula

Kolskeggur är en av våra minsta hästar. Han har en fantastisk tölt och är mycket välutbildad i dressyren. På nybörjarlektionerna är han väldigt lugn, men när det vankas mer fart på de rutinerade grupperna så är han alltid på hugget! Han älskar turer och är mycket uppskattad turhäst på alla nivåer.

 


Snarafara från Sör Sellnäs

f. 2004

Far/mor: Segull frá Skardi/ Hnota frá Mosfellsbae

Snarfara är uppfödd av Jonas och har varit hans tävlingshäst och ledarhäst på turer under många år. Sedan 2015 går hon med i verksamheten som en av våra högst utbildade läromästare och hon förgyller ridupplevelsen ryttare på alla nivåer.


Katla från Stjärnvik

f. 2001

Far/mor: Blundur från Hästeryd/ Lysa frá Eystra-Fiflholti

Katla är en häst med fötterna på jorden. Hon är väldigt lugn och snäll på nybörjarlektioner men när det är dags för tur så lever hon upp! Katla tränas nu mest av rutinerade ryttare och har lärt sig mycket dressyr nu på äldre dagar och tycker att det är väldigt roligt.


 Ormur från Frötuna Gård 

f. 2009

Mor/Far: Nanna frá Púfu/Ofsi från Åsen

Ormur är en svart, sportig häst med en naturligt självbärig tölt. Snäll att hantera och mjuk att rida. Inköpt sommaren 2015. En dröm att rida! 
 

Mimir från Rosenlund

f.2012

Far/mor: Mökkur fra Varmalaek/ Pila från Rosenlund. 


Mimir är vår yngsta häst som trots sin ålder visar ett fantastikst lynne och ridbarhet. Han är stor och töltsäker redan nu med en mycket god utbildning från start. Mimir går nu med på lektionerna med det mer rutinerade ryttarna.  
Mimir är enligt nordisk mytologi en jätte som vaktar källan till all vishet.Herkules från Skräddarbol 

f. 2011 

Far/mor: Heidrun från Tulka/Prins från Knutshyttan 

Herkules är en flott femgångsvalack med fina gångarter. Kom till gården våren 2019 och rids av rutinerade ryttare och Jonas.

 

 
Glampi från lilla Årnebo
 

f.2004
Mor/Far: Pyrla från Lilla Årnebo/Pyrill från Lilla Årnebo


En stor fyrgångsvalack med stora flotta gångarter. En mycket lättriden töltmaskin. Tävlad lättare klasser med gott resultat. Mamman har 10.00 för tölt som är maxpoängen.
Är en mycket rutinerad ridskole- och turhäst som gått med i verksamheten sedan 2012. 

 
Viggur från Lilla Årnebo

f.2007
Mor/Far: Pyrla från Lilla Årnebo/Hrannar von Svada-kol-kir

Viggur är en toppstammad 5-gångshäst med fantastiska gångarter. Tävlad under våren 2015 med goda resultat. Går nu i verksamheten på turer och ridskola. Viggur är en riktigt bra läromästare för den lite mer rutinerade ryttaren, samtidigt som han är snäll och trygg med nybörjare. Varit hos oss sedan 2012.Sindri från Axelsro 

f.2011

Mor/Far: Stjarna från Karlsro/ Jór frá Kjartansstödum

Sindri är en stor femgångsvalack som kom till gården under våren 2019. Han är väldigt snäll i ridningen och social i hanteringen. Går med rutinerade ryttare.


 

 Tillbaka till startsidan 

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram