Om Sör Sellnäs Islandshästar

Jonas, Sör Sellnäs islandshästar har organiserat turridning, övernattningsturer, äventyrsridning och ridläger i över 20 års tid.Jonas Fjellgren

Jag, Jonas Fjellgren 47 år, har ridit islandshäst sedan barnsben. De elementära ridkunskaperna skaffade jag mig på stor häst för att sedan till fullo rida islandshäst. Jag har genomgått ett flertal ridkurser på islandshäst, tränat och ridit in unghästar, bedrivit lektionsridning, ridläger, övernattningsturer och äventyrsridning sedan 1996.


Jag har alltid varit intresserad av och jobbat med Natural Horsemanship och kroppsmedveten/centrerad ridning. Hästarna skall vara lätta i munnen och de skall lyssna på små fina hjälper. Under för och eftersäsong rids hästarna igenom grundligt men även under sommaren rids de av mig så att ev. fel skall kunna rättas till.

Lerbäcken i Dalarna  

Sör Sellnäs Islandshästar har aktivt bedrivit turridning och övernattningsturer sommartid, 11 år i Sellnäs, 4 år i Orsa Grönklitt, 4 år i Säfsen och 4 år i Idre Fjäll.

Nu har jag hästarna stationerade i Lerbäcken sedan 10 år tillbaka. Endast 6 km från Kupolen, Borlänge. Jag erbjuder fina ridvägar med varierande natur.

På mina turer rider vi runt våra egna marker med vackra öppna vyer och på heldagsturerna rider vi upp till Skommartjärnarna där vi stannar till för en fika.

Under mina långturer/övernattningsturer rider vi söderut in i Säters och Hedemoras kommun där vi passerar Silvbergs gruva.
På hösten och våren rider vi norrut förbi Mockfjärd och Djurås.


Lerbäckens Ridcenter

Flytt med nya stora möjligheter!

Lerbäckens ridcenter där jag flyttade 1 augusti 2014.
En stor gård med 51 ha mark, 3 minuters bilväg från Kupolen / Borlänge med plats för 40 hästar och ridhus. Där bor jag tillsammans med min son och bedriver ridskola, turridning och inackordering stall och lösdrift.


Ridskolan pågår under 15-19 veckor på våren samt hösten, om du är sugen på att börja rida där så kontakta mig. Jag har barn, ungdom och vuxengrupper. Alla är välkomna, nybörjare som rutinerade. Ridskolan bedrivs på islandshästar.

Nya och gamla elever är varmt välkomna till mig på Sör Sellnäs Islandshästcenter i Lerbäcken! 

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram