Turridning på Islandshäst i Dalarna 

Hos Sör Sellnäs Islandshästar kan du alltid vara säker på att få en erfaren guide. Det är jag, Jonas Fjellgren som leder turerna.

Turridning under helger samt vardagar och jag kan rida ut med grupper på 10-12 personer. 

MAXVIKT 80-85 kilo.

Jag har mer än 35 års erfarenhet av islandshästar och har arrangerat turridning, äventyrsridning och långturer sen 1996.

Islandshästen är en robust häst med mycket utstrålning. Till lynnet är islandshästen mycket from och vänlig, men under ridning utstrålar den en enorm energi och framåtanda med stor samarbetsvilja. Islandshästen har förutom trav, galopp och skritt även flygande pass och tölt. Det är den mjuka och behagliga tölten som alla får pröva på att rida.


Jag erbjuder allt från Prova på turer till övernattningsturer på 6-dagar. 

Priser 2024


Prova på tur ca 1,5 timmes ridning.
Tidsåtgång från samling till avslut ca 2.5-3 timmar.

950:- / person.

Halvdagstur ca 3 tim ridning inkl. fika. Tidsåtgång från samling till avslut ca 4-4.5 timmar.

1.400:- / person.

Heldagstur   inkl. lunch och fika.
samling kl 9.00- avslut ca 16.00.

2.200:- / person.

Halvdagsturer och prova- på- turer på helger och vardagar. Du kan även boka in en heldagstur. Åldersgränsen är 12 år för de utan ridvana. 

Innan turerna börjar jag alltid med en ordentlig genomgång där jag berättar om de viktigaste punkterna i ridningen. Framförallt för hästarnas välbefinnande och för gästernas säkerhet. Hjälmar och ridvästar finns att låna.

Därefter tar vi ut hästarna på ridbanan där jag visar hur man svänger, stannar och får islandshästen att tölta. Därefter rider vi ut. Under turens gång ger jag även tips och råd om hur man bäst skall få fram sin häst. 

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram