Om Sör Sellnäs Islandshästar

Vi har organiserat turridning, övernattningsturer, äventyrsridning och ridläger i över 15 års tid.


Jonas Fjellgren

Jonas Fjellgren 42 år, har ridit islandshäst sedan barnsben. De elementära ridkunskaperna skaffade jag mig på stor häst för att sedan till fullo rida islandshäst. Han har genomgått ett flertal ridkurser på islandshäst, tränat och ridit in unghästar, bedrivit lektionsridning, ridläger, övernattningsturer och äventyrsridning sedan 1996.


Jonas har alltid varit intresserad av och jobbat med Natural Horsemanship och kroppsmedveten ridning. Hästarna skall vara lätta i munnen och de skall lyssna på små fina hjälper. Under för och eftersäsong rids hästarna igenom grundligt men även under sommaren rids de av oss så att ev. fel skall kunna rättas till.


Gemma Johnson
"Träning för mig ska kännas rolig, inspirerande och lagom utmanande för både ryttare och häst!"

Gemma älskar att arbeta med häst och ryttare i manegen. Alla åldrar och nivåer. Hon har arbetat som instruktör och drivit egen ridskola sedan 2010.  På fritiden så rider hon gärna själv och tränar både islandshästar och dressyr/working equitation på storhäst.


Lerbäcken i Dalarna  

Sör Sellnäs Islandshästar har aktivt bedrivit turridning och övernattningsturer sommartid, 11 år i Sellnäs, 4 år i Orsa Grönklitt och 4 år i Säfsen.

Nu har vi hästarna stationerade i Lerbäcken sedan 5 år tillbaka. Endast 6 km från Kupolen, Borlänge. Vi erbjuder fina ridvägar med varierande natur.

På våra turer rider vi runt våra egna marker med vackra öppna vyer. Runt Sellnäs-sjön eller upp till Skommartjärnarna där vi stannar till för en fika.

Under våra långturer/övernattningsturer rider vi söderut in i Säters och Hedemoras kommun där vi passerar Silvbergs gruva.
På hösten och våren rider vi norrut förbi Mockfjärd och Djurås.


Lerbäckens Ridcenter

Flytt med nya stora möjligheter!

Lerbäckens ridcenter där vi flyttade 1 augusti 2014.
En stor gård med 51 ha mark, 3 minuters bilväg från Kupolen / Borlänge med plats för 40 hästar och ridhus. Där kommer vi att bo och bedriva ridskola, turridning och inackordering stall och lösdrift.


Ridskolan pågår under 19 veckor på våren samt hösten, om du är sugen på att börja rida där så kontakta oss. Vi har barn, ungdom och vuxengrupper. Alla är välkomna, nybörjare som rutinerade. Ridskolan bedrivs på islandshästar.

Nya och gamla elever är varmt välkomna till oss på Sör Sellnäs Islandshästcenter i Lerbäcken! 

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram