Turridning på Islandshäst i Dalarna 

Hos Sör Sellnäs Islandshästar kan du alltid vara säker på att få en erfaren guide. Det är  Jonas Fjellgren som leder turerna.

Turridning under helgerna och vi kan rida ut med grupper på 10-12 personer.

MAXVIKT 85 kilo.

Vi har mer än 20 års erfarenhet av islandshästar och har arrangerat turridning, äventyrsridning och långturer sen 1996.

Islandshästen är en robust häst med mycket utstrålning. Till lynnet är islandshästen mycket from och vänlig, men under ridning utstrålar den en enorm energi och framåtanda med stor samarbetsvilja. Islandshästen har förutom trav, galopp och skritt även flygande pass och tölt. Det är den mjuka och behagliga tölten som alla får pröva på att rida.
Bildspel 

Vi erbjuder allt från Prova på turer till övernattningsturer på 6-dagar. 

Priser 2019


Prova på tur. ca 1,5 timmes ridning.

700:- / person.

Halvdagstur inkl. fika ca 3 tim ridning.

950:- / person.

Heldagstur inkl. lunch och fika.

1.450:- / person.

Vi har under helgerna halvdagsturer och prova- på- turer. Du kan även boka in en heldagstur. Åldersgränsen är 12 år för den utan ridvana. 

Innan turerna börjar vi alltid med en ordentlig genomgång där vi berättar om de viktigaste punkterna i ridningen. Framförallt för hästarnas välbefinnande och för gästernas säkerhet. Hjälmar finns att låna. 

Därefter sitter vi upp på ridbanan och korrigerar sitsen, tränar på att göra några halter för att lära känna hästen några minuter innan vi rider ut. Under turens gång ger vi även tips och råd om hur man bäst skall få fram sin häst. 

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram