Ridskola höstterminen 2020 
Höstterminen startar 18e augusti. Det finns fortfarande några platser kvar om man vill börja rida hos oss på Sör Sellnäs Islandshästar.

Observera att vi har en viktgräns på 80 kg för ridande på ridskolan.

Är du intresserad av att börja rida kontakta oss

via mail: jonas@sorsellnas-islandshastar.se
eller via telefon/sms till Jonas 070-360 81 19. 


Höstterminen börjar den 18 augusti. Vi har barn, ungdom och vuxengrupper. Alla är välkomna, nybörjare som rutinerade. Ridskolan bedrivs på islandshästar och det är Jonas Fjellgren och Elin Lanemo som håller i undervisningen.

 

Terminen består av 18 tillfällen och kommer att bedrivas i ridhuset samt uteridning när ljuset tillåter med olika övningar. En vecka under terminen är teorivecka med clinics och föreläsningar, samt en vecka hästhantering från marken "Natural Horsemanship" med häst. 

En lektion pågår ca 45 minuter och resterande 15 minuter är avsatta för gruppbyte med uppsittning och utprovning av stigläder samt utvärdering av lektionen. Max 6-8 personer per grupp.
Pris 5.000:-  som kan delas upp i två tillfällen.Grupperna (Uppdaterade 2020-05-11)
Ring eller mejla för att anmäla dig.

     

Tisdagar:   

Kl 17.00 Barn nybörjare fortsättning. 
Kl 18.00 Ungdom/vuxen fortsättning.
Kl 19.00 Vuxna fortsättning rutinerade. 


Onsdagar:   

Kl 17.00 Ungdom/vuxen fortsättning.
Kl 18.00 Barn/ungdom nybörjare fortsättning.
Kl 19.00 Träningsgrupp vuxna.

Torsdagar: 

Kl 17.00 Lätt fortsättning barn/ungdomar  från 11 år.  
Kl 18.00 Vuxna lätt fortsättning.
                      
                  

Vi lägger stor vikt vid sitsen och balans. Du lär dig använda små hjälper för att stanna och styra hästen. Varierad undervisning på välutbildade lugna och lyhörda hästar.
 

Ridutbildningen lägger vi upp genom att vi lär oss att kontrollera tempot, ridvägen, takten/gångarten och då får vi formen på köpet, när allt funkar som det ska.

Vårt motto är samspel mellan människa och häst, där vi får lära oss att hitta känslan för hur intelligenta och lyhörda hästarna är. I våran undervisning använder vi en blandning av centrerad och kroppsmedveten ridning samt den traditionella isländska ridningen med kraft och energi.   

Du som har tidigare riderfarenhet och vill börja hos oss inleder med en privatlektion där du får lära dig grundpelarna i vår ridning samt där vi som instruktörer ser vilken grupp som passar för dig.

Avbokningsregler för höstterminen.
Avbokning senast kl 12.00 samma dag via sms till Jonas 070-360 81 19. Avbokning av ridning senare än 12.00 samma dag så blir rid tillfället förbrukat.


Privatlektion kostar 800:-
Privatlektion med 2 personer kostar 500:-/person, 3-4 personer 400 :-/person. 

Privatlektion rids företrädesvis mån-tor 16.00-17.00 eller enligt överenskommelse. 

Boka genom att ringa eller skicka ett sms 070-360 81 19  eller maila jonas@sorsellnas-islandshastar.se så får du en bekräftelse på bokningen.     

 

På vår Youtubekanal Sör Sellnäs Islandshästar hittar du info om hur man förbereder hästen för ridlektionen samt utdrag från några av våra teoriclinics. Varmt välkommen!  

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram